2020IBS
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研究者の詳細情報・研究成果は信州大学学術オンラインシステム「SOAR」でもご覧いただけます。For more details, please visit Shinshu University academic system “SOAR”.http://www.shinshu-u.ac.jp/soar9カルシウム性ナノ粒子にオリゴDNAを包摂凍結乾燥物はパウダー状経口投与できるDNAナノカプセルOral dosage DNA nanocapsules新井 亮一ARAI Ryoichi学術研究院 准教授(繊維学系)/博士(工学)下里ユニットタンパク質工学、構造生物学、合成生物学有用な人工・改変タンパク質を設計・開発・応用するタンパク質工学研究や、タンパク質の構造と機能を解析する構造生物学研究を行っています。特に、タンパク質ナノブロックによる生体分子イノベーションを目指しています。Academic Assembly Associate Professor (Institute of Textile Science and Technology)Ph. D. in EngineeringShimosato UnitProtein engineering, Structural Biology, Synthetic BiologyWe conduct protein engineering research to design, develop and apply useful articial and engineered proteins, and structural biology research to analyze protein structure and function. In particular, we aim for biomolecular innovation by using protein nanobuilding blocks.研究テーマ研究分野職名PositionResearch FieldResearch Theme重盛 駿SHIGEMORI Suguru助教(特定雇用)博士(農学)下里ユニット動物生命科学、乳酸菌科学腸内生態系を調節するプロバイオティック乳酸菌に関する研究Assistant Professor (xed-term)Ph. D. in AgricultureShimosato UnitAnimal Science, Applied Microbiology (lactic acid bacteria)Research for probiotic lactic acid bacteria that regulate a gut ecosystem研究テーマ研究分野職名PositionResearch FieldResearch Theme荻田 佑OGITA Tasuku学術研究院 助教(農学系)博士(農学)下里ユニット食品機能学機能性食品の腸内細菌に及ぼす影響についてプロバイオティクスの免疫調節機能についてAcademic Assembly Assistant Professor (Institute of Agriculture)Ph. D. in AgricultureShimosato UnitFunctional food scienceEect of functional food on intestinal microbiotaImmunomodulatory function of probiotics研究テーマ研究分野職名PositionResearch FieldResearch Theme生体分子イノベーション部門Department of Biomolecular Innovation食品素材や生物資源に由来する先進農学研究の成果を、生体分子レベルからのアプローチにより、癌・生活習慣病・認知症などの予防・治療に寄与する機能性食品や創薬の開発に応用し、長寿地域"信州"にふさわしい研究成果を発信します。We apply the results of advanced agronomic research derived from food materials and biological resources to the development of functional foods and drug discovery to prevent and treat cancer, lifestyle-related diseases, and dementia. With this biomolecular approach, we aim to disseminate our research results from the extremely long-lived region of Shinshu, Japan.生体分子イノベーション部門長下里 剛士Head of the Department of Biomolecular InnovationSHIMOSATO Takeshi近年、生体分子(Biomolecules)のもたらす様々な生体調節作用に関する研究が進展し、農学研究およびその周辺学際領域として注目されています。本部門では、Biomoleculesをキーワードに、難治性疾患の予防・軽減に寄与する機能性食品の開発や創薬研究へ応用します。Research into the action of biomolecules has attracted considerable attention in both the medical research and agricultural sciences. Our department as a keyword “Biomolecles” aims to the development of novel functional foods, innovative drugs and agents that would contribute to the prevention or suppression of intractable diseases.Academic Assembly Professor (Institute of Agriculture)Ph. D. in AgricultureResearch Professor2006 Ph.D. Graduate School of Agricultural Science, Tohoku University 2006 Postdoctoral Fellow, Center for Biologics Evaluation and Research (CBER), U.S. Food and Drug Administration(FDA)2007 Postdoctoral Fellow, National Cancer Institute (NCI) at Frederick2007 Assistant Professor, Fiber-Nanotech Young Researcher Empowerment Center, Shinshu University2012 Associate Professor, Faculty of Agriculture, Shinshu University2016 Director, Research Center for Fungal and Microbial Dynamism, Shinshu University2019 Professor, Faculty of Agriculture, Shinshu University2019 Department Head, Department of Biomolecular Innovation, Institute for Biomedical Sciences, Shinshu UniversityMolecular BiotechnologyImmunomodulation of oligodeoxynucleotide particles via oral delivery学術研究院 教授(農学系)博士(農学)Research Professor2006年 東北大学大学院農学研究科修了2006年 米国食品医薬局/生物製剤評価研究センター  (FDA/CBER)・博士研究員2007年 米国国立癌研究所(NCI)・博士研究員2007年 信州大学ファイバーナノテク国際若手研究者育成拠点・特任助教2012年 信州大学農学部・准教授2016年 信州大学菌類微生物ダイナミズム創発研究センター・センター長2019年 信州大学農学部・教授2019年 信州大学バイオメディカル研究所生体分子イノベーション部門・部門長分子生命工学経口用オリゴDNA微粒子による免疫制御機構の解明Research ThemeResearch FieldPosition研究テーマ研究分野経歴職名Career

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