信州大学総合工学系研究科案内2014
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Department of Bioscience and Food Production Science31- Pharmacological function and clinical research in development of functional food - Biofunctional chemistry of functional food and medicinal agent- Development of functional foods and pharmaceutical compounds✚機能性食品の開発における安全性および有効性の評価に関する教育・研究✚機能性食品および医薬品の生体機能に関する教育・研究✚機能性食品および医薬品の開発に関する教育・研究食品創製学Science of Functional Food Creation企業における機能性食品の開発の実状や製造に際しての問題点を明らかにし、その問題点の解決方法や特許等の法的問題を解決するための教育・研究を行います。Particular attention of this division is to educate and study on the evaluation systems for the existing situations and problems of development of functional foods in the company, and also on the technologyin order to overcome the various problems involving patents in order to produce functional foods.食品創製学講座(連携講座)Science of FunctionalFood Creation—————————————————— (農)客員准教授 加藤 真晴————————————————————————————— (農)客員教授 高松 清治———————————————————————————————— (農)客員教授 前渕 元宏——————————— (Agr.) Visiting Associate Professor Masaharu Kato—————————————————————— (Agr.) Visiting Professor Kiyoharu Takamatsu————————————————————— (Agr.) Visiting Professor Motohiro Maebuchi修了生の声Students Voice私は信州大学農学研究科に在職している研究員 朴永俊です。私は4年前に信州大学総合工学系研究科の博士課程を修了しました。日本での生活は、交換留学生(国費外国人留学)として信州大学で1年間過ごしたことが始まりでした。植物遺伝育種研究室に入り、先生から興味深いトピックである子実用アマランサスのデンプンについて紹介して頂き、それが私の研究課題となりました。その留学から1年後、再び信州大学に戻った私は大学院生になり、博士課程にも進みました。総合工学系研究科の博士課程は私にとって非常にやりがいのあるものでした。先生方は学生の研究成果が達成できるよう、サポートし時間を費やしてくれました。特に、先生方から自分の分野において将来どのように研究者になるか、そして自分のキャリアを実現する手段を学びました。先生方の全面的なご支援がなければ、私の博士論文である“子実用アマランサスにおける顆粒性デンプン合成酵素遺伝子の分子遺伝学的研究”は完成できませんでした。私は在学中、私費留学生のための奨学金である文部科学省外国人留学生学習奨励費を獲得しました。修了後には、日本学術振興会のJSPS外国人特別研究員にも採用されました。信州大学総合工学系研究科の博士課程での3年間は私の人生において一番大きく、意義深いものでした。最後に、総合工学系研究科の博士課程は学生が自分のポテンシャルを発見し、自分自身で成長する方法を習得できる場であるという事を確信しています。I am Young-Jun Park, a researcher of the Graduate School of Agriculture, Shinshu University. I graduated from the Ph.D. program of the Interdisciplinary Graduate School of Science and Technology (IGSST), Shinshu University, 4 years ago. I started my life in Japan as an exchange student (Japanese government scholarship students) at Shinshu University for 1 year. I entered the laboratory of Plant Genetics and Breeding and found particularly interesting topic of grain amaranth starch that was introduced by my professors and later it became the research subject of my Ph.D. After one year, I came back to Shinshu University as a graduate student and enrolled in IGSST afterward. Ph.D. program at IGSST had been a very rewarding experience for me. Faculty members invest their time and support a lot in students to help them achieve excellence in academic research. Particularly, I learned how to be a scientic researcher from them, which will be a stepping-stone for my career in the future in my eld. Without their kind support, my study “Molecular Genetics of Gene encoding Granule Bound Starch Synthase I in Grain Amaranths” could not have been completed. I received a grant from JASSO Honors Scholarship for Privately Financed International Students when I was in the Graduate. After graduation, I was also awarded a prestigious Post Doctoral Fellow from JSPS (Japan Society for the Promotion of Science). Three years of Doctoral Program of IGSST in Shinshu University has been one of the most signicant experiences in my life. Finally, I believe that IGSST is the place where students can learn how to discover their potential and to grow by themselves.パク ヨンジュン(朴永俊)さん信州大学農学研究科 研究員 (博士(農学))Young-Jun Park,Ph.D.Researcher, Graduate School of Agriculture, Shinshu University

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